Снимка: Ина Янева

Ветераните на СК "Атом" грабнаха Ботевата купа

В дните между 18 - 20 септември, в град Козлодуй се проведе състезание по морски многобой (мъже и жени) "Ботева купа" 2020 г. Участие взеха 4 отбора от местния СК "Атом" (ветерани, мъже, младежи и жени) и ВВМУ "Никола Й. Вапцаров" Варна с 2 отбора (мъже и жени). Дисциплините, в които състезателите мериха сили бяха плуване, правене на морски възли, хвърляне на хвъргало, теглене на въже и гребане с лодка Ял-6.

Ветераните на спортен клуб "Атом", снимка: Ина Янева


Победител в крайното комплексно класиране са ветераните на СК "Атом", които спечелиха дисциплините правене на морски възли, теглене на въже и гребане с лодка ЯЛ-6. На второ място завършиха мъжете на СК "Атом, на трето мъжете на ВВМУ Варна, а на четвърто младежите на СК "Атом". При жените отборът на ВВМУ се наложи над отбора на домакините от Козлодуй.

Отборите - мъже и жени на СК "Атом", снимка: Ина Янева


Всички резултати както отборни, така и индивидуални може да видите ТУК

Отбор - жени на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" Варна, снимка: Ина Янева


Отбор - мъже СК "Атом", снимка: Ина Янева

Награждаването и закриването на мероприятието се състоя на 20 септември, като зам.-директорът на Националния исторически музей, инж. Надя Николова, връчи купата на отбора победител. Веднага след награждаването, отборите имаха възможността да разгледат кораб-музей "Радецки" и неговата обновена експозиция.

Събитието съвпадна с двадесетата годишнина от създаването на Спортен клуб "Атом", който успешно наследява и затвърждава постиженията на бившия морски клуб на гр. Козлодуй.

Събитието се състоя със съдействието на Община Козлодуй, "АЕЦ Козлодуй" ЕАД и Национален исторически музей.