За Ботева купа

С няколко думи за Ботева купа

Морски многобой

Състезанието "Ботева купа" се провежда по случай Ботевите дни и слизането на Христо Ботев и неговите четници на Козлодуйския бряг.

Традицията започна през 2018 г., като стартира с екстремния спорт рафтинг заедно с всички рафтинг дисциплини.

През 2019 г. състезанието се проведе през месец юни, като този път във формат морски многобой. В състезанието участие взеха отбори от Военноморско училище, ВМС на България, отбори от спортен клуб "Атом"

Настоящото издание на Ботева купа също ще бъде във формат морски многобой. Ще включва дисциплините - гребане, плуване-щафета, морски възли, хвърляне на хвъргало и теглене на въже. Мероприятието ще се проведе в дните 18-20 септември в Ботев парк, гр. Козлодуй.

Спонсори на събитието са - Община Козлодуй, АЕЦ "Козлодуй" ЕАД, Спортен клуб "Атом" и Национален исторически музей.

Награждаването ще се състои на борда на кораб-музей "Радецки".

За спортен клуб "Атом"

Спортен клуб "Атом" е създаден през 2000 г. с цел да развива водните спортове в град Козлодуй и околностите. Той продължава и затвърждава традициите на бившия морски клуб и клуба по воден туризъм.

Нашите цели

Основните цели на клуба са да полуляризира, насърчава и организира различни форми на спорт и туризъм в различните му видове: воден туризъм, воден слалом, коло туризъм, културен туризъм, ски туризъм, гребен спорт, рафтинг и ветроходство.

Последно


Ветераните на СК "Атом" грабнаха Ботевата купа

В дните между 18 - 20 септември, в град Козлодуй се проведе състезание по морски многобой (мъже и жени) "Ботева купа" 2020

Прочети повече

Състезание по морски многобой за "Ботева купа" - 2020 г.

"Ботева купа" ще се проведе в дните 18-20 септември в Ботевия парк на град Козлодуй.

Прочети повече

Спортни дисциплини