Церемония „Спортист на годината“ 2019 г. на Община Козлодуй

„Спортист на годината“ на Община Козлодуй е събитие, на което се награждават изявени спортисти от всички видове спорт в Община Козлодуй. Всеки спортен клуб изпраща на Община Козлодуй номинации за своите спортисти и постиганати спортни успехи през изминалата година.

Спортен клуб „Атом“ както всички останали клубове има много разнообразни успехи от изминалия спортен сезон. Успехите са от най-различни мероприятия, свързани с рафтинг и морски многобой.

Отборът по рафтинг завоюва много добри позиции от своите състезания провели се в България и чужбина. Отборът открива сезона с 4-то място на Европейската купа по рафтинг в Румъния на р. Бузъу в началото на месец март 2019 г. Трето място от Европейската купа в Сърбия на р. Лим през месец април. На държавното първенство по р. Струма, отборът достига до второто място. От Европейското първенство в Босна и Херцеговина, отборът достига до 8-мо място след много трудни спускания по течението на р. Върбас. Сезонът за рафтинг отбора завърши в края на месец август с участие на Европейска купа в Косово с резултат от спусканията по р. Ибър – трето място.

Отборът по морски многобой участва в две състезания – Ботева купа и Спартакиадата на Военоморските сили. В състезанието по морски многобой организирано от СК „Атом“, отборът завоюва първото място в общото класиране. В Спартакиадата, организирана от Военоморските сили на Република България в гр. Варна, отборът остава на четвърто място.

Спортната година за СК „Атом“ беше изпълнена с много състезателни и вълнуващи моменти. Вярваме, че с успехите, които постигаме допринасяме за доброто име не само на спортния отбор, но и на Община Козлодуй и България.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top