Състезание по морски многобой събра десетки спортисти

В дните от 30 юни до 2 юли в гр. Козлодуй се състоя петото издание на турнира по морски многобой „Ботева купа“. В оспорвана надпревара 50 състезатели мериха сили в пет дисциплини. Дамите се включиха индивидуално, докато мъжете наред с отчитането на личните постижения учатваха и в четири отбора – „Атом-1“, „Атом-2“, „Атомни легенди“ и отборът на гостите от Военноморските сили – гр. Бургас.

В първия ден от състезанието стартираха сериите по плуване (щафета и индивидуално), които се проведоха в Спортно-оздравителния комплекс на АЕЦ „Козлодуй“. На следващия ден в Ботев парк атлетите се съревноваваха в дисциплините хвърляне на хвъргало, правене на морски възли, теглене на въже и гребане с лодка Ял-6.

Проявата завърши на 2 юли с награждаване на победителите. В крайното класиране с най-много точки завърши отборът на гостите от гр. Бургас, втори се наредиха „Атомни легенди“, следвани съответно от „Атом-2“ и „Атом-1“.

„Ботева купа“ е турнир, който се провежда от 2019 г. Целта на проявата е да популяризира морския многобой като спорт, изискващ комплексна физическа подготовка и развити способности за работа в екип. Събитието дава възможност на състезателите от гр. Козлодуй, които достойно продължават традициите на СК „Атом“ и бившия „Морски клуб“, да поддържат нивото си в срещи със спортисти от други морски школи. Състезанието е важен етап от подготовката на състезателите преди предстоящата Спартакиада по морски спортове на ВМС. Козлодуйските спортисти традиционно постигат отлични резултати – до момента имат записани 8 победи от общо 14 участия.

Състезание по морски многобой за „Ботева купа“ – 2023 се проведе с любезното съдействие на: АЕЦ „Козлодуй“ ЕАД, Община Козлодуй, Национален исторически музей, Тита Консулт, Енерго Сервиз.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top