Първо място за гребците от Козлодуй в Спартакиадата по морски спортове на ВМС в гр. Варна

Гребците на АЕЦ „Козлодуй“ и СК „Атом“ се представиха отлично и завоюваха първо място в крайното комплексно класиране, както и във всички останали дициплини. Още в първия ден от Спартакиадата, мъжкия отбор на гребците спечелиха убедително първата гонка гребане с преднина от около 30 м. пред останалите отбори.

Снимка: Петко Момчилов/МУ Варна

Спартакиадата по морски многобой се проведе в дните между 2-4 август в акваторията на пункта за базиране на военноморкисте сили в гр. Варна. Участие взеха отбори от военни формирования, Морско училище, отборите на АЕЦ „Козлодуй“ и СК „Атом“.

Дисциплините, в които отборите мериха сили са гребане с лодка ял-6, ветроходство, хвърляне на хвъргало и теглене на въже. Жените на СК „Атом“ се наредиха на второ място в теглене на въже, имат и две трети места съответно на хвъргало и гребане. В крайното класиране момичетата от Козлодуй са четвърти, поради това, че не са участвали във ветроходството.

Наградите връчи заместник-командира на Военноморските сили – флотилен адмирал Георги Пенев.

Треньорът на гребците от АЕЦ „Козлодуй“ получи специален поздрав от ВМС, от името на началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и от цялата академична общност на Флотската Алма матер. Поздравът бе припомняне, че той е човекът, който работи неуморно за бъдещето на водните спортове в атомната столица, при това абсолютно безвъзмездно.

Пожелаваме на Огнян Панов да бъде здрав! А на неговите възпитаници още много бъдещи постижения във водните спортове. Нека продължат неговата мисия за развитие и това традицията атомната столица да не угасва.

Благодарим на АЕЦ „Козлодуй“ за съдействието!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top