Отбор на Морско училище спечели ветроходната регата „Трети март“

Петко Петков спечели първата си регата „Трети март“, Николай Станев стана шампион в държавното първенство в клас Ял-6. Състезанието се проведе във водите на Варнеското езеро пред базата на СК Черно море – Бриз, който беше домакин на първия старт във ветроходсвото за новия сезон валино за държавно първенство в клас Ял-6 с участието на 20 екипажа.

Петко Петко заедно с неговия екипаж от УВСК-ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“ 4 спечели 2 гонки в една завърши на 3-то място от общо 7 гонки и с 20 точки зае първото място.

Втори остана Васил Беязов от „Вятър и вода“ София с едно първо място, две втори места и 21 точки. Третото място е за Николай Станев от МК Балчик с едно първо и едно трето място в гонките – 25 т.

Николай Станев е шампион в класирането за държавно първенство в клас Ял-6 с 15 т., но с една спечелена гонка и две втори места на второ място остана екипажът на СК Черно море – Бриз и МК Севт трети.

На трето място за държавното в клас ЯЛ 6 е Явор Колев от „Ултрамарин“ с едно първо, едно второ и едно трето място в гонките.

Наградите връчиха областният управител Стоян Пасев и Кристиян Димитров – директор Спорт в община Варна. Главен съдия на регата „3 март“ беше Росен Марангозов, а председател на протестната комисия Тодор Иванов. Състезанието се проведе със съдействието на община Варна.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top