Ветераните на СК „Атом“ грабнаха Ботевата купа

В дните между 18 – 20 септември, в град Козлодуй се проведе състезание по морски многобой (мъже и жени) „Ботева купа“ 2020 г. Участие взеха 4 отбора от местния СК „Атом“ (ветерани, мъже, младежи и жени) и ВВМУ „Никола Й. Вапцаров“ Варна с 2 отбора (мъже и жени). Дисциплините, в които състезателите мериха сили бяха плуване, правене на морски възли, хвърляне на хвъргало, теглене на въже и гребане с лодка Ял-6.

Ветераните на спортен клуб „Атом“, снимка: Ина Янева

Победител в крайното комплексно класиране са ветераните на СК „Атом“, които спечелиха дисциплините правене на морски възли, теглене на въже и гребане с лодка ЯЛ-6. На второ място завършиха мъжете на СК „Атом, на трето мъжете на ВВМУ Варна, а на четвърто младежите на СК „Атом“. При жените отборът на ВВМУ се наложи над отбора на домакините от Козлодуй.

Отборите – мъже и жени на СК „Атом“, снимка: Ина Янева

Награждаването и закриването на мероприятието се състоя на 20 септември, като зам.-директорът на Националния исторически музей, инж. Надя Николова, връчи купата на отбора победител. Веднага след награждаването, отборите имаха възможността да разгледат кораб-музей „Радецки“ и неговата обновена експозиция.

Отборите – мъже и жени на СК „Атом“, снимка: Ина Янева

Събитието съвпадна с двадесетата годишнина от създаването на Спортен клуб „Атом“, който успешно наследява и затвърждава постиженията на бившия морски клуб на гр. Козлодуй.

Отбор – мъже СК „Атом“, снимка: Ина Янева

Събитието се състоя със съдействието на Община Козлодуй, „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД и Национален исторически музей.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top